Skip to main content

El Mundo Cosplay Square

Tijdens deze El Mundo Fantasia is er meer ruimte, voor Cosplay. Samen met De Foamtastische Huiskamer is er hard gewerkt aan een nieuwe unieke aanvulling op alle activiteiten.

Er komt een heus Cosplay Square tijdens deze editie van El Mundo Fantasia. 

Een groot plein waar van alles te beleven valt voor en door cosplayers.  Er worden demo’s  en lectures gegeven. 

Vergaar die gewilde tip & trics voor je outfit.  Repareer dat kleine foutje in jouw kostuum, leer meer over 3D printen, shop toffe en unieke items, leer meer over led verlichting en bouw zelf bestuurbare animatronic ears of zoek de juiste kleur voor je facepaint.

De Foamtastic Cosplay Crew zal zorgen voor een veilige, creatieve invulling, dit in samenwerking met Miniprinten, Coy Photografics, Alana Makes en Awesome Makes.

En er worden niet alleen op een centraal punt grotere demo’s en lectures gegeven. Maar ook zal een  groot deel van de Foamtastic Cosplay Crew daar zelf aan het craften zijn om jou uit te leggen hoe zij de dingen aanpakken. Je schuift bij hen aan tafel aan om van dichtbij te zien, vragen en beleven hoe een cosplay costume tot leven komt.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende demo’s  / lectures

  • Eva Foam Basics, textures
  • Weatheren en painting stof en foam
  • Pepakura voor EVA foam
  • Patronen aanpassen
  • Worbla diverse soorten
  • Schmink voor cosplaycharacter
  • 3D printen voor cosplay

Is jouw outfit kapot gegaan tijdens dit  toffe event geen probleem. Maak GRATIS gebruik van onze DIY Cosplayrepair. Wij zorgen voor basic tools, materialen en waar nodig een extra handje. En ook voor je led-repair ben je bij ons aan het juiste adres.

Ben je bezig met een cosplayoutfit maar heb je nog wat tips en trics nodig voor die specifieke look on your face… Geen probleem onze demotafel met schmink zal aanwezig zijnen onze ervaren cosplayers, (facepaint & makeup artist) helpen je met de juiste keuze.

Ook voor de beste cosplaymaterialen van Team Foamtastic kun je terecht op het cosplaysquare. 

Van complete en betaalbare Foamtastic Cosplay Kits, tot aan losse EVA foam, Worbla, Craft Foam Clay, Plastazote, Led Foam , lijm, facepaint, SFX toebehoren en heel veel meer.

Bij MiniPrinten kun je terecht om al deze materialen te laten lasersnijden of graveren in super strakke en gedetailleerde vormen die jou uren aan tijd schelen. Ook kun je hier al je vragen stellen over 3D printen en lasersnijden, een lezing volgen over 3D printen en lasersnijden voor cosplay en producten kopen die perfect aansluiten bij jouw cosplays.

Deze eerste editie van El Mundo Cosplay Square wil je zeker niet missen. Je vindt ons rechts bij het Alhambra tijdens El Mundo Fantasia.

En last but not least op het cosplaysquare kun jij natuurlijk ook genieten van de cosplaycompetitie. Als je wilt kun je zelf meedoen of kom heerlijk supporteren en  inspiratie op doen.